Променливото време продължава, къде ще вали с гръмотевици. Максималните температури ще

...
Променливото време продължава, къде ще вали с гръмотевици. Максималните температури ще
Коментари Харесай

Променливото време продължава, къде ще вали с гръмотевици

Променливото време продължава, къде ще вали с гръмотевици. Максималните температури ще са най-вече сред 14° и 19°, в София – към 14°.

През нощта облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, тук-там – до най-вече ясно време. Почти безшумно с минимални температури сред 4° и 9°, в София – към 5°, оповестиха от НИМХ.
Утре облачността ще е променлива,
постоянно забележителна, купеста и купесто-дъждовна. След обяд ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни в Източна България и планинските региони, където ще има и гръмотевична активност. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. В Източна България вятърът ще е северен. Максималните температури
ще са най-вече сред 14° и 19°, в София – към 14°.
Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна.

По Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 15°. Температурата на морската вода е към 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.
В планините облачността ще е променлива,
постоянно забележителна и след обяд на доста места ще има превалявания от дъжд. Над към 1700 m – дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към 2°.

През идващите дни времето ще е изменчиво. Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че и краткотрайни превалявания, тук-там в следобедните часове с гръмотевици. На повече места из страната ще са преваляванията в петък,
а през почивните дни ще са основно в Западна България.
Вятърът ще е най-често слаб до сдържан, в петък – от север-северозапад, с наклонност до края на деня на всички места да се ориентира от североизток; през почивните дни въздушният транспорт ще е от изток. Температурите ще останат без основна промяна – преобладаващите минимални ще са сред 4° и 9°, а оптималните в множеството места – сред 14° и 19°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР